Hírek

Erprobungsträger mit Dreiachsig stabilisierter Turm III F

Háttérkép letöltés: 1920×1080 2560×1440 3840×2160

A Turm III egy német prototípus az 1960-as évekből egy módosított Leopárd alvázon. A következő nagy frissítés részeként, mint prémium jármű fog hamarosan a játékba érkezni.


Fő jellemzői:

  • Jó mozgékonyság
  • Gyorstüzelő 105 mm-es ágyú
  • 30 mm-es gépágyú másodlagos fegyverzetként


Története

Az 1960-as évek közepén az NSZK és az USA, a végül kudarcba fulladó közös KPz/MBT-70 projektjükön dolgoztak. Ezzel párhuzamosan a német mérnökök alternatív technikai megoldások után kutattak, ezek egyike volt a három-síkon stabilizált torony, mellyel javítani akarták a pontosságot.

A projektet “Erprobungsträger mit Dreiachsig stabilisierter Turm III F”, azaz “kísérleti alváz három-sikon stabilizált toronnyal”-nak nevezték el. A Rheinmetall cég fejlesztette a tornyot, melyet az építési idő csökkentése érdekében egy módosított Leopárd 1 alvázra helyeztek. Az 1966-ra elkészült prototípust a Bundeswehr tesztelte, az új tornyot megvalósíthatónak és hatékonynak találták. Ugyanakkor túl bonyolultnak és költségesnek bizonyult, emellett további hátrány volt a szűk és kényelmetlen belső kialakítás, a korlátozott páncélozhatósag, illetve a magas és széles kialakítás.

Az előnyök nem tudták ellensúlyozni a hátrányokat, így a projektet leállították, a prototípust pedig a Koblenz-i múzeumnak adták, ahol azóta is megtalálható.


Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A játékban

A következő nagy frissítés részeként, mint már előrendelhető Tier V prémium érkezik a játékba ez a különleges jármű.

A stabilizált toronyban a már ismerős 105 mm-es L7A3 ágyú áll lövésre készen, az automata töltőrendszernek hála halálos gyorsasággal képes az APDS, HESH és HEAT-FS lőszereket célba juttatni. Ha ez nem lenne elég, az ágyú felett egy 30 mm-es gépágyú is található, ami gyorsan el tud bánni alacsonyan repülő légi, illetve könnyű földi járművekkel is.

Páncélvédelmét szintén a Leopárd 1-től örökölte, azaz a harcban legfeljebb kisebb kaliberű gépágyúk ellen támaszkodhatunk rá. Ezt a jellemzőjét tovább rontja, hogy a kísérleti stabilizációs rendszer miatt megnőtt mind a jármű magassága, mind szélessége, így könnyebb eltalálni. Ha már a védelemre nem hagyatkozhat a játékos, a 856 lóerős dízelmotor erejét és a 65 km/h-s végsebességet kell kihasználnia a túléléshez.


Pre-order - Turm III Pack

Előrendelés – Turm III csomag

A csomag tartalma:


Forrás: War Thunder

3 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s