Hírek

Tervezett BR változtatások — 2021. Augusztus

Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kedves játékosok!

A legutóbbi gazdasági és a nemrég megtörtént BR változtatás után utóbbi esetén újabb változtatásokra kerül sor.

Ezúttal a változtatások listája jóval rövidebb és a szovjet ‘buff’-okat leszámítva elég korrekt és elfogadható.


Összefoglalás

Repülőben a változtatások listája hektikus és érthetősége nagymértékben változó, az elfogadhatótól, a ‘mi a francot gondoltok’-ig.

 • A legnagyobb hektikusságot az SB kölcsönzi, ahol 1.0-s BR emelés is történt a P-59 Airacomet esetében.
 • Az SB változtatások nagy része arra irányult, hogy a jobban teljesítő korai világháborús gépeket kizárják a rank 1 és a F4U-1-eket kitiltsák a rank 2-es besorolásból.
 • Kis tierben a BR változtatások nagy része érthető és megalapozott, van egypár legalább átlagosan teljesítő szovjet gép, aminek a BR-jét csökkentették, de ez a gaijintól megszokott. [Akik az olimpiára #teamUSSR és #goforStalin.. ‘hashtag-eket’ raktak ki mit várunk?]
 • De csakhogy ne csak szidjuk a gaijin-t több túlságos erőssége miatt problémát okozó gépet, mint az F-4-es (UFO) Bf is feljebb raktak, a J2M2, a Re.2001 és az A6M5-tel egyetemben. [Bár utóbbi inkább az átlag pilóták és nem a gép kiváló motorikus képessége alapján teljesített jól.]
 • A sugárhajtású gépek részén már elkezdődnek az értelmetlennek mondható változtatások. A Bf 109 K-4, a He 177 és a G.56 közel került, a Spitfire 24 7.0 és a Ki-84 Hei 7.3-as BR-je viszont szinte folyamatos sugárhajtású gépekkel szembeni ütközetet fog jelenteni ezen gépek számára.
 • Ebbe a gaijin bombázóutálata is bekapcsolódott a Tu-4 illetve a B-57 és Camberra bombázók újra feljebb kerültek.
 • Aki pedig Japán első sugárhajtású gépeivel szeretet játszani az is szomorú lesz, a Ki-200-at és a már eddig is (airspawn hiánya miatt)szenvedős R2Y2-ket is feljebb tették.
 • A legnagyobb vérforraló bosszúságot viszont magasabb tierben találjuk. A gaijin úgy döntött egy újabb MiG-19-et(a kínai Q-5A-t [csak félig MiG-19]) hoz le 9.0-ba a Su-7B-vel egyetemben.
 • Ez viszont még nem volt elég A MiG-21F-13 és a MiG-21PFM is lejön 9.0-ba. [Pár év és 1.0 kezdőjármű lesz. :P]
 • A Me 163 pedig nagyon jól teljesíthet, mert azt pedig felemelték 9.0, hogy a világháborús vadász MiG-19-ek és MiG-21-ek ellen küzdjön.
 • Top tierben a Vautour 10.0-ba és a Buccaneer 10.3-ba emelése, illetve a MiG-21MF és SMT 10.3-ba való letétele mondható kicsit furcsábbnak, ahogy az is, hogy az A-7D BR-jének megemelésével és a MiG-21bis illetve a Mirage IIIE BR-jének csökkentésével ezen három egyáltalán nem egyenlő ellenfél mind 10.7-ben fog tartózkodni.
 • Jaguar A szintén 10.3 lesz, de ő hőcsapdát és dipólfelhőt kap, így kis mértékben érthető a BR növelése.

Harckocsiknál a változások sora elég kevés viszont annál felháborítóbb.

 • Az első két változtatás elfogadható, ahogy az is, hogy a gajijin elállt a PzIV/70 Párduc fölé helyezésétől (BR tekintetben). [Én az R3-at legalább 5.7 köré tenném, de ez csak a személyes véleményem – a szerk.]
 • Viszont hamar megérkeznek az érthetetlen döntések. A kiválóan teljesítő 76-os Sherman 4.7 a T-34-85 és a Su-85M pedig 5.0-ba lekerül, [hogy 89 mm-es frontú Churchillekre vadászhassanak, “vagy nemtudom”]
 • A német 75 mm-es ágyúval ellátott KV-1 megemelése érthető és teljesen jogos, viszont hogy ne legyenek egy BR-en a Jumbo Shermant is megemelték a 72 mm átütésével és szinte szemből belőhető papírvastagságú oldalpáncéljával. Hátha így már még több hősszúcsövű 88-as, szovjet 122-es és brit Sabot lőszerrel találkozik.
 • De a felháborító változtatásoknak még nincs vége, a harcot még filmen sem látott, a sorozatgyártásáról és szolgálatba állításáról még csak gondolatban sem felmerülő Object 268 ezentúl a Tigris 2-vel és az M26E1 Pershing-gel lesz egy (6.7-es) BR-en, a maga csoda Stalinium páncéljával és hősszúcsövű (fejlesztett: M64) 152 mm-es lövegével.
  • [Érdekesség: Az eredeti M53-as ágyú hosszúsága nagyobb volt – majdnem 6 m – az M64 fejlesztésénél a cél az volt, hogy a tüzérségi löveg lerövidített és könnyeben harckocsiba szerelhető változata megtartsa az eredeti hatótávolságát és pusztító erejét. Ez nagyjából sikerült is, ugyan a pontatlanság csökkent, de a hatótávolság és a torkolatsebesség megmaradt. (Pontosság annyira nem számított, mivel a harckocsinak nem városok, lakóépületek és infrastrukturális létesítmények 20-25 km-ről való ‘bombázása’ volt az elsődleges feladata.)]
 • A toptier légvédelmek feljebb vitele sok változást nem fog hozni és teljesen érthető az IPM1 BR-jének emelését lőszerkészletének megváltoztatásával kompenzálják.
 • A T-90 és Leo2PL BR csökkentésétől az erős reakció miatt elálltak.

A vízi járműveknél változtatások egyelőre nem történtek.


Táblázat

Táblázat megnyitása új lapon


2 replies »

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s